Ordu'luların vazgeçemediği UFUK GAZOZ. 1952 yılından beri kendine has damak tadından ödün vermeden üretiliyor. % 100 pancar şekeri ile üretilen Ufuk gazozları Ordu'luların gözbebeği. Ordu'luların vazgeçemediği bir diğer lezzet de ORDU TOSTU. Hele ömrünü bu işe Ordu Tostuna adamış Kahraman Usta'nın tostunu yiyen bu lezzetten vazgeçemiyor.
Peki nedir bu tostu diğerlerinden ayıran. Öncelikle ekmeği. Ordu tost ekmeği, bölgeden elde edilen özel unlarla yapılır. Fındık kabuğu ateşi ile pişirilir. Çıkan ekmeğin sert kenarları alındıktan sonra özel kesme kalıbında aynı ebatlarda kesilir.
Sıra geldi iç malzemesine;
Kıymalı sarımsaklı kendine has harç, ekmeğe öyle şokella gibi sürülmüyor. Sürmesi zor olduğu için, önce bir bıçakla ekmek kesme tahtasına yada benzeri bir yere sürüyorsunuz. Daha sonra o yüzeyden parça parça alıp ekmeğin içine koyuyorsunuz. İsterseniz kaşarda konabilir. Daha sonra içini dışını kenarını heryerini bolca yağlayıp iyice kızarana kadar tost makinesinde presliyorsunuz.
Ne kaldı geriye? Buz gibi UFUK GAZOZU nu da açıp yiyip içiyorsunuz.